Recept

Geroosterde wortelen met boerenkoolchips, burrata en mosterdvinaigrette

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip: Rauwe knoflook is erg pittig en smaakt soms wat te hard door. Door ’m kort te poffen in de pan of oven, maak je ’m wat milder van smaak. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 220°C. Maak de boerenkool schoon en snij ze in fijne reepjes. Schil de de wortelen en de pastinaak. Halveer de dikkere wortelen en snij de pastinaak in kwarten. Schik de wortelen en de pastinaak op een met bakpapier beklede bakplaat. Bedruppel ze met olijfolie, leg er de takjes tijm tussen en kruid met peper en zout. Gaar 45 minuten in de oven. Leg er na 30 minuten de boerenkool bij.

  2. 2

    Maak de vinaigrette. Pel en snipper de rode ui. Pel en pers de knoflook. Mix de ui en de knoflook glad met de mosterd, de azijn en de olijfolie. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Schik de groenten op een grote schaal. Snij de burrata naargelang de grootte in stukken en leg ze bij de groenten. Kruid met peper en zout. Serveer met de vinaigrette.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Geroosterde wortelen met boerenkoolchips, burrata en mosterdvinaigrette

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!