Recept

Calzone met gekaramelliseerd witloof en pittige kaas

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze vegetarische pizza met witloof is een echte wintertopper. Kun je geen provolone picante vinden? Gebruik dan een volwaardige vervanger zoals een Antwerps Pikantje.

bereiding
  1. 1

    Meng alle ingrediënten voor het pizzadeeg met 140 milliliter water en kneed 10 minuten met de hand of met de keukenrobot tot een zacht elastisch deeg. Vorm het deeg tot een bol, dek het af en laat het 40 minuten rijzen.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 240°C. Maak het witloof schoon en snij het in reepjes. Pel de sjalot en snij hem in reepjes. Stoof het witloof en de sjalot zacht in een klontje boter. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en laat het witloof licht karamelliseren.

  3. 3

    Snij de kaas in fijne plakjes. Hak de peterselie fijn. Duw of rol het pizzadeeg uit tot een dunne cirkel van 5 mm dikte. Beleg de helft van de pizzabodem met het gebakken witloof, brokkel er de provolone bij en eindig met de gesnipperde peterselie. Vouw om, duw de randen goed aan en wrijf de pizza in met olijfolie.

  4. 4

    Bak de calzone 5 minuten in de oven. Verlaag de oventemperatuur dan naar 220°C en bak nog 5 minuten. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Calzone met gekaramelliseerd witloof en pittige kaas

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!