Recept

Kedgeree met knolselder, prei en gekookte eitjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Kedgeree is een van oorsprong Indiase rijstschotel. Het gerecht is vooral heel populair bij de Britten. Zij hebben er hun eigen draai aan gegeven door er gerookte vis aan toe te voegen, maar wij maken er een vegetarisch exemplaar van.

bereiding
  1. 1

    Pel en plet de knoflook. Pel en snipper de ui. Schil de knolselder en snij hem in blokjes van ongeveer 1 cm. Halveer en spoel de prei en snij hem in fijne halve ringen.

  2. 2

    Stoof de ui, de knoflook, de prei en de knolselder beetgaar in olijfolie. Kruid met het kerriepoeder naar smaak, peper en zout.

  3. 3

    Voeg de rijst, het bouillonblokje en 750 milliliter water toe. Dek af en laat op een zacht vuur 10 minuten garen. Voeg extra water toe indien nodig. Neem de pan van het vuur en laat 5 minuten rusten.

  4. 4

    Kook intussen de eitjes 6 à 7 minuten. Pel ze en snij ze doormidden. Spoel en snipper de peterselie. Werk de kedgeree af met de bladpeterselie en de gekookte eitjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kedgeree met knolselder, prei en gekookte eitjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!