Pasta met pancetta, erwtjes en champignons
bereiding
-
1
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
2
Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes.
-
3
Bak de pancetta in een ruime pan zonder extra vetstof. Haal de krokante pancetta uit de pan en laat de reepjes uitlekken op een bord met keukenpapier. Laat het vet in de pan en stoof hierin de sjalot en de knoflook glazig.
-
4
Voeg de champignons toe en indien nodig een scheutje olijfolie. Bak de champignons gaar. Voeg de erwtjes toe en laat ze 2 minuten mee garen. Blus de pan met de witte wijn en laat die verdampen. Doe er de passata bij en breng tegen de kook aan. Roer de room door de saus. Voeg de reepjes pancetta weer toe. Kruid met peper en eventueel een beetje zout. De pancetta maakt het al zout.
-
5
Giet de pasta af, bewaar wat van het kookvocht en meng de pasta met de saus. Voeg indien nodig wat kookvocht toe. Verdeel de pasta over de borden en werk af met versgeraspte parmezaan, wat peper en het basilicum.