Frittata met pasta, pancetta en fontina
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 185°C. Pel en snipper de sjalot. Schil de pastinaak en snij hem in blokjes die ongeveer even groot zijn als de knolselder. Verhit olijfolie in een ovenvaste pan en fruit er de sjalot in. Voeg de pastinaak- en de knolselderblokjes toe en roerbak ze enkele minuten. Kruid de groenten met peper, zout en de Italiaanse kruiden.
-
2
Klop de eieren los met de room en de geraspte fontina en kruid het mengsel met peper en zout. Neem de pan van het vuur en schep de gekookte pasta onder de groenten. Schenk er het eimengsel over, leg er enkele lepels mascarpone op en bak de frittata 20 minuten in de oven.
-
3
Bak de pancetta in een pan zonder vetstof. Laat hem uitlekken op keukenpapier en snij hem in reepjes. Werk de frittata af met de gesnipperde pancetta en serveer met de rucola.