Recept

Lasagne met aubergine, gehaktsaus en mozzarella

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lasagne is altijd een topper. Deze bevat extra veel groenten, dankzij een flinke portie aubergines.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de aubergines in zo dun mogelijke plakjes. Besprenkel ze met zout en laat 15 minuten trekken. Dep daarna het vocht op de aubergines weg.

  2. 2

    Pel de sjalot en de knoflook, snipper ze fijn en fruit ze aan in wat olie. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Voeg de passata en tomatenpuree bij het gehakt en breng het op smaak met peper, zout, tijm en cayennepeper. Voeg eventueel extra water toe zodat je een vloeiende gehaktsaus krijgt.

  3. 3

    Maak de bechamelsaus. Smelt de boter in een steelpannetje. Doe er de bloem bij en roer 2 minuten. Giet er beetje bij beetje de melk bij en roer telkens het mengsel glad. Breng al roerend aan de kook. Laat de saus indikken en kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  4. 4

    Wrijf een ovenschotel in met wat olijfolie. Lepel op de bodem van de schotel een laagje tomatengehaktsaus. Leg er een lasagnevel op, daarna enkele plakjes aubergine en dan een laagje bechamel. Herhaal de laagjes tot de schotel gevuld is. Eindig met gehakt en bechamelsaus.

  5. 5

    Strooi er nog de geraspte mozzarella over en zet gedurende 35 minuten in de voorverwarmde oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lasagne met aubergine, gehaktsaus en mozzarella

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!