Gegratineerde orzo met kip, broccoli, bloemkool en feta
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de pasta gaar in gezouten water, volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
2
Pel de sjalot en snipper ’m fijn. Verdeel de broccoli en de bloemkool in heel kleine roosjes. Snij de gerookte kipfilet in blokjes.
-
3
Verhit wat olijfolie in een wokpan. Bak er eerst de sjalot en daarna de bloemkool- en broccoliroosjes in. Voeg de kippenblokjes toe en blus met de witte wijn. Voeg daarna de mascarpone toe, kruid met peper en zout en strooi er een deel van het gesnipperd basilicum overheen. Giet de pasta af en schep ’m onder de saus.
-
4
Stort de pasta in een ovenschaal. Verbrokkel de feta en verdeel die over de pasta. Zet de schaal 20 minuten in de oven. Serveer goed warm en werk af met extra basilicum.