Koolrolletjes met gehakt en peterselie
bereiding
-
1
Snipper de uit fijn.
Hak de peterselie.
Maak de buitenste, grote koolbladeren los. Blancheer de koolbladeren 5 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken in ijswater en laat ze plat opdrogen op een propere keukenhanddoek. Snij met een scherp mes de dikke middennerf weg.
Laat het broodkruim weken in een kopje water.
-
2
Fruit de uisnippers in de olie. Vermeng met de peterselie, het uitgeknepen broodkruim en het ei. Doe het mengseltje bij het gehakt en kneed het goed door. Kruid het eventueel bij met peper en zout.
-
3
Leg telkens twee koolbladeren plat op het werkvlak, zodat ze elkaar een beetje overlappen. Schep er een lepel van het gehaktmengsel op. Rol zo stevig mogelijk op en bind op met een stukje keukentouw.
-
4
Stoom de koolrolletjes 20 minuten boven een bodempje water. Bak ze vervolgens kort in een koekenpan, in de geklaarde boter.
Voorbereiding