Recept

Focaccia met tomaten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk zuiders brood!

Let op: dit brood moet 1.30 uur rijzen.

 

bereiding
  1. 1

    Kneed de bloem met de gist, de suiker, het zout, 6 eetlepels olijfolie en 300 milliliter water in 8 minuten tot een homogeen deeg.

  2. 2

    Kneed het deeg nog 1 minuut op het werkblad en vorm het tot een bol. Leg het deeg in een geoliede mengkom en laat het 1 uur rijzen onder een vochtige keukenhanddoek in een oven van 30°C of op een warme plek in de keuken.

  3. 3

    Olie een ovenschaal van 20 op 30 cm in. Pel en snipper de knoflook. Rist de rozemarijn. Duw het deeg tot in alle uithoeken van de ovenschaal. Duw er diepe kuilen in met je vingertoppen en bestrooi het deeg met de knoflook en de rozemarijn. Laat opnieuw 30 minuten rijzen.

  4. 4

    Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de trostomaten en pel de ui. Snij beide in dunne plakken.

  5. 5

    Beleg het gerezen deeg met de plakjes tomaat en ui, besprenkel alles met 1 eetlepel olijfolie en kruid met de fleur de sel. Bak de focaccia 25 minuten in de oven. Laat 10 minuten afkoelen na het bakken.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Focaccia met tomaten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!