Recept

Tramezzini met mortadella, artisjok en pistaches

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijke traditionele Italiaanse boterhammetjes!

Mortadella is een echte allemansfavoriet. Deze Italiaanse worst kun je in meerdere varianten verkrijgen en is vol van smaak en een beetje peperachtig. Je vindt ook versies met pistachenoten of olijven en in de herfst zelfs met gedroogde bessen. Het is heerlijk op de boterham of een ciabatta, maar ook als smaakmaker in lasagne of als afwerking van pizza.

bereiding
  1. 1

    Pel de knoflook. Doe 50 gram van de pistachenoten met de olijfolie en de knoflook in de cutter of de vijzel en mix of stamp ze fijn tot pesto. Hak de rest van de pistachenoten grof.

  2. 2

    Halveer de artisjokharten. Beleg 4 boterhammen met de mortadella en leg er de stukjes gegrilde artisjok op. Lepel er wat van de pistachepesto op en strooi er de gehakte pistaches over. Sluit met de andere 4 boterhammen en snij ze telkens in 2 tot mooie tramezzini. Werk ze eventueel nog af met citroentijm of oregano.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tramezzini met mortadella, artisjok en pistaches

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!