Courgetti met scampi's in tomatensaus en feta
bereiding
-
1
Pel en pers de knoflook. Pel en snipper de sjalot. Bak de courgetti in 5 minuten beetgaar in olijfolie. Schep ze uit de pan. Giet opnieuw wat olijfolie in de pan en stoof de sjalot en de geperste knoflook glazig.
-
2
Voeg de scampi’s toe en roerbak ze 3 minuten. Blus met de witte wijn en laat de wijn verdampen. Giet er de passata bij en kruid met de Italiaanse kruiden, peper en zout.
-
3
Verdeel de courgetti over de borden. Schep er de tomatensaus met de scampi’s op, brokkel er de feta overheen en werk af met de rucola en de pijnboompitten.
Ingrediënten voor
4 personen- scampi's (gepeld en schoongemaakt)24
- courgetti (kant-en-klaar)400 g
- sjalot1
- rucola40 g
- knoflook2 teentjes
- geroosterde pijnboompitten30 g
- passata400 ml
- feta150 g
- witte wijn100 ml
- Italiaanse kruiden½ kl
- olijfolie
- peper en zout