Courgette-erwtjessoep met muntolie en gerookte forel
bereiding
-
1
Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Spoel de courgettes en snij ze in blokjes. Verhit olijfolie in een pan en fruit er de sjalot en de helft van de knoflook in aan. Voeg de courgetteblokjes toe en schep goed om. Blus met de witte wijn en laat even opkoken. Voeg dan de bouillon toe en laat 10 minuten op een zacht vuur sudderen.
-
2
Voeg de laatste 2 minuten de erwtjes en 1 takje munt toe. Hou enkele erwtjes apart voor de afwerking. Mix de soep en breng op smaak met peper en zout.
-
3
Hou nog een takje munt bij voor de afwerking. Mix de rest van de munt samen met de rest van de knoflook in de blender met een flinke scheut olijfolie. Kruid met peper, zout en citroensap naar smaak.
-
4
Schep de soep in de kommetjes en serveer met de muntolie, de forelfilet, de rest van de munt en de rest van de erwtjes.