Glaasjes met Griekse yoghurt, rabarbercompote en havermoutcrumble
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de compote. Rasp de schil van de citroen en pers het sap. Doe de rabarber samen met het citroensap, de geraspte schil, de suiker en de sumak in een pan met diepe bodem en laat in 15 minuten indikken tot een smeuïge compote. Er mogen nog stukken inzitten. Laat afkoelen.
-
2
Maak de crumble. Doe de havermout samen met het amandelmeel en de boter in een kom en kneed tot een kruimelig geheel. Verdeel het mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 15 minuten in de oven tot de crumble lekker krokant is. Laat afkoelen.
-
3
Meng de Griekse yoghurt met de honing. Lepel telkens een bodempje van de yoghurt in de glaasjes en werk ze af met een lepel rabarbercompote, wat havermoutcrumble en een takje munt.