Slagroomsoesjes met aardbeien
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Maak het beslag. Kook 250 milliliter water met de boter tot de boter gesmolten is. Haal het mengsel dan van het vuur.
-
2
Roer de zelfrijzende bloem door het mengsel. Laat 10 minuten afkoelen. Meng er de eieren één voor één onder. Zo kun je de stevigheid van je deeg controleren. Afhankelijk van de grootte van de eieren voeg je er 4 of 5 toe.
-
3
Doe het deeg in een spuitzak en spuit toefjes van 3 à 4 centimeter breed en 3 à 4 centimeter hoog op een met bakpapier beklede bakplaat.
-
4
Bak de soesjes zo’n 20 minuten in de oven. Zet de oven dan uit en laat de soesjes 10 minuten in de oven afkoelen met de deur open. Laat nadien verder afkoelen.
-
5
Klop de slagroom op met de poedersuiker. Spoel en halveer de aardbeien. Hak de pistachenootjes fijn.
-
6
Halveer de soezen, lepel er de slagroom in en werk af met de aardbeien en de fijngehakte pistachenootjes. Sluit de soezen.