Recept

IJsje met verse aardbeien en saus van rood fruit

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Sofie: “In elk doosje aardbeien zitten wel een paar geblutste exemplaren. Die hoef je niet weg te gooien: maak er een lekker sausje van voor op je ijsje. De rest van de saus is nog enkele dagen houdbaar in de koelkast, in een afgesloten bokaaltje. Ook lekker door yoghurt, bijvoorbeeld.”

bereiding
  1. 1

    Maak de aardbeien schoon en snij ze in kwartjes. Doe geblutste exemplaren in een pannetje en vul aan tot er 150 gram in zit. Rist de aalbesjes van de steeltjes en doe ze bij in het pannetje. Doe er het citroensap en 1 eetlepel water bij en laat het fruit op een zacht vuur koken. Mix het mengsel fijn en duw het door een zeef. Voeg eventueel een klein beetje suiker toe naar smaak – dat is niet altijd nodig. Is de saus te dik, doe er dan nog een beetje water bij. Laat de saus afkoelen.

  2. 2

    Snipper het basilicum heel fijn en meng het met de rest van de aardbeien.

  3. 3

    Verdeel het ijs over mooie kommetjes en lepel er wat van de saus en het aardbei-basilicummengsel over. Serveer meteen. Lekker met nog een beetje slagroom.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

IJsje met verse aardbeien en saus van rood fruit

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!