Papillot met kip en primeurgroentjes
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de kipfilets in stukken. Spoel de bloemkool, verdeel in roosjes. Maak de wortelen schoon en snij ze in schuine plakken. Blancheer de bloemkool en de wortelen 4 minuten in lichtgezouten water.
-
2
Verdeel de stukjes kip over 4 stukken bakpapier. Verdeel hierover de bloemkool, de wortel en de tuinbonen.
-
3
Hak de munt in fijne reepjes en meng die met de witte wijn en de sojaroom. Kruid met peper en zout. Sluit de papillotten met stukjes touw, maar laat een kleine opening vanboven. Verdeel de roomsaus over de papillotten en sluit volledig. Leg de papillotten op een ovenplaat en zet 25 minuten in de voorverwarmde oven. Pluk de dille in kleinere stukjes.
-
4
Haal de papillotten uit de oven, maak ze gedeeltelijk open en werk ze af met verse peper en dille.