Citroen-maanzaadcake
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een cakevorm van 25 cm lang in en bestuif hem met bloem.
-
2
Klop de boter met de suiker 5 minuten krachtig op tot een witte schuimige massa of tot de suikerkorrels opgelost zijn. Meng er één voor één de eieren en vervolgens ook de room onder.
-
3
Zeef de bloem boven de kom en spatel die door het beslag. Voeg het maanzaad, de helft van de geraspte citroenschil en 3 eetlepels citroensap toe en meng tot een homogeen beslag.
-
4
Doe het beslag in de cakevorm en bak de cake 45 à 50 minuten in de oven, of tot een metalen prikker er schoon uitkomt. Als de cake te donker wordt, kun je hem de laatste 10 minuten afdekken met aluminiumfolie.
-
5
Laat de cake 5 minuten afkoelen voor je hem uit de vorm haalt. Laat de cake vervolgens afkoelen op een rooster. Werk hem af met de rest van de geraspte citroenschil en eventueel nog extra maanzaad.