Recept

Hartige olijfcake met rozemarijn en parmezaan

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Wist je dat olie je cake lekker luchtig maakt? Bij een zoete cake kies je het liefst voor een olie met een neutrale smaak zoals zonnebloemolie, maar voor een hartige cake kun je olijfolie gebruiken. Nog meer lekkere combinaties met olijven:

  • zongedroogde tomaatjes en feta
  • extra spekjes
  • pesto en pompoenpitten

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de bloem met het bakpoeder, het zout, de peper en de rozemarijn in een kom.

  2. 2

    Klop de eieren luchtig met de olijfolie. Voeg daarna de melk, de geraspte parmezaan en de olijven toe. Voeg het bloemmengsel toe en roer tot een glad beslag.

  3. 3

    Vet een cakevorm van 25 cm lang in en doe er het beslag in. Bak de cake 45 minuten in de oven, tot hij goudbruin is en een metalen prikker er schoon uitkomt. Ontvorm de cake en laat hem afkoelen op een rooster.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Hartige olijfcake met rozemarijn en parmezaan

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!