Groene aardappel-venkelsalade met gerookte makreel en gegrilde asperges
bereiding
-
1
Boen de krieltjes schoon en halveer ze. Kook ze gaar in lichtgezouten water, giet ze af en laat ze afkoelen.
-
2
Spoel de venkel en snij hem met een mandoline in flinterdunne plakjes. Rooster de amandelschilfers in een pan zonder vetstof.
-
3
Maak de dressing. Halveer de avocado en doe het vruchtvlees samen met de waterkers, de kruiden, de yoghurt en citroensap naar smaak in de blender. Mix glad. Voeg eventueel 2 eetlepels water toe als de dressing te dik is. Kruid met peper en zout. Meng de helft van de dressing onder de aardappelen en de venkel.
-
4
Breek de houtachtige uiteinden van de asperges af. Verhit een grillpan en rooster de asperges in 5 minuten gaar. Breng op smaak met peper, zout en citroensap. Snij de asperges in schuine stukken.
-
5
Stort de aardappelsalade in een mooie kom en voeg de gegrilde asperges en plukjes gerookte makreel toe. Werk de salade af met extra peterselie en de geroosterde amandelschilfers. Geef er de rest van de dressing apart bij.