Recept

Rijstsalade met warmgerookte zalm, roze pompelmoes en wasabidressing

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Weinig tijd? Laat de rode ui dan gewoon trekken terwijl je de rest van de salade maakt. 

bereiding
  1. 1

    Pekel de rode ui. Pel de rode ui en snij hem in halve ringen. Doe de uiringen met 250 milliliter water, de azijn en de honing in een bokaaltje en laat zo enkele uren tot een nacht trekken.

  2. 2

    Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de rijst uitlekken en meng er de sushiazijn onder.

  3. 3

    Snij met een groot mes de schil van de roze pompelmoezen. Snij de partjes vruchtvlees van tussen de vliesjes.

  4. 4

    Meng alle ingrediënten voor de wasabidressing.

  5. 5

    Lepel de rijst in de kommetjes en meng er de rode sla onder. Leg er de rode ui en de partjes pompelmoes bij. Trek de warmgerookte zalm in stukjes en schik ze op de kommetjes. Werk ze af met de gefrituurde uitjes, de zwarte sesamzaadjes, de shiso- blaadjes en de wasabidressing.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Rijstsalade met warmgerookte zalm, roze pompelmoes en wasabidressing

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!