Aziatische noedelsalade met warmgerookte zalm en edamame
bereiding
-
1
Kook de glasnoedels beetgaar in gezouten water. Giet ze af en leg ze in koud water.
-
2
Blancheer de edamamebonen 1 minuut in lichtgezouten water. Spoel ze even onder koud water en dop ze.
-
3
Schil de mango en snij het vruchtvlees in reepjes. Spoel de komkommer en schraap de wortelen. Snij ze met een dunschiller in dunne linten. Maak de rodekool schoon en snij ze in stukjes.
-
4
Laat de glasnoedels kort uitlekken in een zeef en leg ze dan in een schaal. Meng er de komkommer, de wortel, de rodekool, de mango en de edamame onder. Scheur de warmgerookte zalm in stukjes en meng die onder de salade.
-
5
Pers 1 limoen uit. Meng de sojasaus met het limoensap, de honing en de sesamolie onder de noedelsalade. Snij de tweede limoen in partjes en schik ze op de salade.
-
6
Maak de lente-uitjes schoon en snipper ze fijn. Hak de cashewnoten grof en strooi ze over de salade. Werk de salade af met de scheutjes, de sesamzaadjes en de verse koriander.