Hartige pannenkoek met witte asperges en ham
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 185°C. Maak het beslag. Klop de eieren los met de melk. Voeg de bloem, 1 eetlepel olie en het zout toe en klop kort tot een egaal beslag. Voeg het spuitwater toe, roer om en laat het beslag even rusten.
-
2
Verhit een scheutje olie in de pan en bak 4 pannenkoeken van het beslag.
-
3
Schil de asperges en verwijder de harde onderkanten. Snij ze in grove stukken van 5 cm. Smelt een klontje boter en roerbak de asperges beetgaar. Kruid met peper en zout.
-
4
Leg de pannenkoeken op een bakplaat, beleg ze met stukjes asperge, plakjes ham en plakjes kaas. Vouw ze dubbel om en zet ze nog 5 à 8 minuten in de oven. Werk af met de fijngehakte peterselie en serveer meteen. Lekker met een partje citroen.