Recept

Hartige pannenkoek met witte asperges en ham

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Wij houden van pannenkoeken in alle variaties: van zoet tot hartig. Deze hartige pannenkoek krijgt extra pit als je door het pannenkoekenbeslag nog veel verse gesnipperde tuinkruiden, jonge bladspinazie en een gesnipperd pepertje mengt.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Maak het beslag. Klop de eieren los met de melk. Voeg de bloem, 1 eetlepel olie en het zout toe en klop kort tot een egaal beslag. Voeg het spuitwater toe, roer om en laat het beslag even rusten.

  2. 2

    Verhit een scheutje olie in de pan en bak 4 pannenkoeken van het beslag.

  3. 3

    Schil de asperges en verwijder de harde onderkanten. Snij ze in grove stukken van 5 cm. Smelt een klontje boter en roerbak de asperges beetgaar. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Leg de pannenkoeken op een bakplaat, beleg ze met stukjes asperge, plakjes ham en plakjes kaas. Vouw ze dubbel om en zet ze nog 5 à 8 minuten in de oven. Werk af met de fijngehakte peterselie en serveer meteen. Lekker met een partje citroen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Hartige pannenkoek met witte asperges en ham

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!