Witte pizza met asperges, mascarpone en muntgremolata
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 225°C. Schil de asperges en verwijder de harde onderkanten. Snij de asperges in lange dunne repen. Meng ze met een scheutje olijfolie en kruid ze met peper en zout. Roer de mascarpone los en kruid met peper en zout. Snij de mozzarella in plakjes.
-
2
Rol het pizzadeeg uit, bestrijk het met de mascarpone en beleg het met reepjes asperge en plakjes mozzarella. Bak de pizza 10 minuten in de oven.
-
3
Maak intussen de gremolata. Rasp de schil van de citroen tot je 1 koffielepel hebt. Pel en plet de knoflook. Hak de muntblaadjes fijn en meng ze met de geraspte citroenschil, de knoflook en de olijfolie en kruid met peper en zout.
-
4
Lepel de muntgremolata over de pizza en serveer.