Griekse kruidensalade met tuinkers en jonge spinazie
bereiding
-
1
Spoel de sla en zwier ‘m droog. Spoel en droog de spinazie. Spoel de tomaten, verwijder de steeltjes en snij ze in partjes. Schil de komkommer, halveer ‘m, verwijder de zaadjes met een lepel en snij hem in halve maantjes. Pel de rode uien en snij ze in dunne ringen. Hak de kruiden grof en halveer de olijven. Snij de tuinkers uit het bakje.
-
2
Maak de dressing. Rasp de schil van citroen en pers het sap. Pel de knoflook. Doe alle ingrediënten in een maatbeker en mix ze glad.
-
3
Schik de sla en de spinazie op borden en verdeel er de tomaten, de komkommer, de olijven en de uiringen over. Brokkel er de feta over en besprenkel vlak voor het serveren met de dressing. Werk af met de groene kruiden en de tuinkers en kruid met versgemalen peper en zout.