Stoofpotje met scampi's
bereiding
-
1
Pel en snipper de sjalotten. Pel en pers de knoflook. Bak de sjalotten met de knoflook glazig in olijfolie. Voeg de tomatenpuree toe en roerbak 2 minuten.
-
2
Blus met de witte wijn en laat de alcohol verdampen. Voeg de kerstomaten toe en kruid met peper, zout en cayennepeper. Voeg de room en de mascarpone toe en laat de saus op een zacht vuur wat inkoken.
-
3
Pel de scampi’s, maar laat er een klein stukje van de staart aan. Bak de scampi’s krokant in olijfolie. Kruid ze met peper en zout.
-
4
Snij de ciabatta in sneetjes van 1 cm dik, bestrijk ze met olijfolie en gril ze langs beide kanten goudbruin. Pel en snipper de rode ui. Leg de scampi’s in de saus en werk af met de rode ui en de peterselie. Serveer met de gegrilde ciabatta.