Quinoasalade met boontjes en feta in een bokaal
bereiding
-
1
Kook de quinoa gaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de quinoa uitlekken en afkoelen.
-
2
Blancheer de boontjes 4 minuten in gezouten water. Spoel ze onder koud water en laat ze afkoelen. Snij de boontjes iets kleiner, zo passen ze beter in de bokaal.
-
3
Maak de kruidendressing. Pers de citroen. Pel en pers de knoflook en meng die samen met de kruiden onder de Griekse yoghurt. Breng op smaak met peper, zout en een beetje citroensap.
-
4
Snij de feta in blokjes. Pel en snipper de rode ui. Spoel en halveer de kerstomaten. Spoel de little gem-sla en snij hem in fijne repen.
-
5
Vul de bokalen. Doe er eerst een laagje dressing in en leg daarop de boontjes, de kerstomaten, de feta, de rode ui en de quinoa. Vul aan met de little gem-sla. Sluit de bokaal met een deksel en neem hem zo mee. Roer goed om.