Recept

Pasta met tuinbonenpesto en gerookte zalm

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Koop je tuinbonen vers als ze in het seizoen zijn, in juni en juli. De rest van het jaar kun je ze zowel in blik als uit de diepvries kopen.

bereiding
  1. 1

    Rasp de pecorino. Pel de knoflook. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan zonder vetstof. Laat de tuinbonen uitlekken. Mix de tuinbonen met het basilicum, de knoflook, de pijnboompitten, de pecorino en de olijfolie tot een pesto. Kruid de pesto met peper en zout.

  2. 2

    Kook de pasta beetgaar in lichtgezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af, maar vang het kookvocht op. Voeg een scheutje kookvocht bij de pesto.

  3. 3

    Snij de gerookte zalm in hapklare stukken. Meng de pesto onder de pasta en serveer de pasta met de gerookte zalm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pasta met tuinbonenpesto en gerookte zalm

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!