Gevulde uien met rijst en zongedroogde tomaatjes
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de bovenkant van de uien en kook de uien en de hoedjes in 15 minuten gaar in lichtgezouten water. Laat ze daarna goed uitlekken.
-
2
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de olijven en snij de zongedroogde tomaatjes in reepjes. Hol de uien voorzichtig uit en hak het vruchtvlees fijn.
-
3
Fruit het vruchtvlees van de uien glazig in olijfolie. Voeg de tomatenpuree toe en roerbak 1 minuut. Voeg de rijst, de olijven en de zongedroogde tomaatjes toe. Kruid met de Italiaanse kruiden, peper en zout.
-
4
Vul de uien met het rijstmengsel en zet de hoedjes er weer op. Gaar de uien 30 minuten in de oven. Werk voor het serveren af met de basilicumblaadjes.