Thaise regenboognoedelsalade met zalm en sesamdressing
bereiding
-
1
Spoel de courgette en schil de wortelen. Draai er met een spiralizer spaghetti van. Maak de paprika schoon en snij ‘m in fijne repen. Schil de mango en snij het vruchtvlees in fijne repen.
-
2
Maak de dressing. Pel en pers de knoflook. Meng de tahin met de honing, het sap van de limoen, de geraspte limoenschil, de vissaus, de knoflook en de geraspte gember en klop luchtig.
-
3
Kook de rijstnoedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel ze in koud water en laat ze in het koude water liggen, zo gaan ze niet plakken.
-
4
Bak de zalmblokjes heel kort aan beide kanten in een pan in wat olijfolie. Kruid ze met peper, zout en cayennepeper.
-
5
Spoel en droog de spinazie. Maak de lente-uitjes schoon en snipper ze fijn. Meng de rijstnoedels met de babyspinazie, de edamame, de wortel, de courgette, de paprika, de mango, de lente-uitjes, de sesamzaadjes en de verse kruiden. Leg er de zalmblokjes bij, sprenkel er de dressing over en serveer.