Rabarberpudding
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 140°C. Doe de 2 volledige eieren samen met de 2 eidooiers en de suiker in de kom van de keukenrobot en klop tot een gladde ruban. De suikerkorrels moeten opgelost zijn.
-
2
Halveer het vanillestokje en schraap er de zaadjes uit. Warm de slagroom op samen met de melk, de vanillezaadjes en het stokje. Verwijder het stokje. Schenk de warme melk al mixend bij de opgeklopte eieren. Verdeel de pudding over 4 beboterde ramequins en gaar ze 30 minuten au bain-marie in de oven.
-
3
Maak de rabarber schoon en snij hem in blokjes of lange reepjes van ± 8 cm. Rasp de schil van de sinaasappel. Doe de rabarber samen met de suiker, 500 milliliter water en de geraspte sinaasappelschil in een steelpannetje en laat de rabarber 5 minuten garen tot de stengels net zacht zijn. Serveer de pudding met de gepocheerde rabarber.