Recept

Romige orecchiette met worstjesvlees en groene groenten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Voor dit gerecht kun je verschillende soorten worstjes gebruiken: merguez, kippenworst, boerenworst, venkelworst of chipolata. Het gehakt is al lekker gekruid door de slager, een ideale lifehack dus als het snel moet gaan.

bereiding
  1. 1

    Spoel de spinazie en laat ze uitlekken. Snij de broccoli in roosjes. Breng 1 liter water aan de kook met 1 eetlepel zout. Voeg de broccoli toe en laat enkele minuten koken tot de broccoli net beetgaar is. Voeg de erwtjes toe en laat nog 30 seconden mee koken. Giet alles af en laat schrikken onder koud stromend water.

  2. 2

    Maak een sneetje in de worstjes en duw met duim en wijsvinger kleine bolletjes uit de worstjes. Bak de stukjes worst goudbruin in een scheutje olijfolie. Voeg de tijm, de bouillon en de room toe en laat enkele minuten inkoken. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Kook de pasta beetgaar, giet hem af en laat hem uitlekken. Bak de broccoli, de erwtjes en de spinazie op een hoog vuur in een scheutje olijfolie kort aan. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Serveer de pasta met de saus en de gebakken groene groentjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Romige orecchiette met worstjesvlees en groene groenten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!