Boontjesschotel met crumble en brokkelkaas
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 185°C. Maak de boontjes schoon en kook ze beetgaar in lichtgezouten water. Giet ze af en laat ze uitlekken.
-
2
Pel de zoete uien en snij ze in reepjes. Pel en plet de knoflook. Verhit een scheut olijfolie en stoof de ui en de knoflook gaar op een zacht vuur. Laat ze zeker 10 minuten zacht stoven en karamelliseren, maar zorg ervoor dat ze niet aanbranden. Kruid met peper en zout.
-
3
Vet een ovenschaal in met olijfolie. Leg er de boontjes in en kruid ze met peper en zout. Beleg ze met de gekaramelliseerde uien. Hak het zuurdesembrood fijn en rasp of hak de kaas fijn. Beleg de uien met het brood, de kaas en de blaadjes van de tijm. Besprenkel met olijfolie en een snuifje zout. Gaar de boontjes 25 minuten in de oven of tot de crumble goudbruin is.