Burgers met geraspte wortelen en rodekool
bereiding
-
1
Spoel de komkommer en snij hem in fijne plakjes. Spoel en droog de sla. Besprenkel de rodekool met de wittewijnazijn en de maïsolie en laat even marineren. Kruid met peper en zout.
-
2
Maak de dressing. Spoel de komkommer en pel de knoflook. Rasp beide. Voeg ze samen met de peterselie, de gedroogde oregano en de olijfolie toe aan de yoghurt. Kruid met peper en zout. Roer tot een dressing.
-
3
Bak de burgers aan beide kanten naar smaak goudbruin in een pan met wat olijfolie of boter. Kruid ze met peper en zout.
-
4
Verwarm de ovengrill voor en rooster de hamburgerbroodjes kort in de oven. Leg er een beetje sla, een runderburger, de geraspte wortel en rodekool en de komkommerplakjes op. Leg het deksel van het broodje erbovenop en serveer met de dressing.