Turks brood met rode pesto, gegrilde courgette en feta
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de courgette en snij ze in dunne plakjes. Borstel ze in met olijfolie en gril ze aan beide kanten in een grillpan.
-
2
Spoel de tomaten en snij ze in plakjes. Verkruimel de feta. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan zonder vetstof.
-
3
Snij het Turks brood horizontaal door met een broodmes. Bestrijk het onderste gedeelte met de roomkaas, lepel er de rode pesto over en bestrooi met de pijnboompitten. Leg er de gegrilde courgette en de tomatenplakjes op. Verdeel er de feta over. Kruid met peper en zout.
-
4
Leg de bovenkant van het brood erop. Leg het voorzichtig op een bakplaat en strooi er de geraspte kaas over. Zet het brood 15 minuten in de oven tot de kaas gegratineerd is. Geef er eventueel wat veldsla bij.