Italiaanse worstenbroodjes
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg uit op een bebloemd oppervlak tot 0,8 mm dikte. Snij het deeg in reepjes van ongeveer 1 cm.
-
2
Prik de worstjes op spiesjes, stop er een takje rozemarijn bij en wikkel er een reepje pizzadeeg rond. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel ze met olijfolie en bestrooi ze met rozemarijn en grof zeezout. Bak ze 25 minuten in de oven.
-
3
Maak de dip. Laat de zongedroogde tomaatjes uitlekken. Pel de knoflook. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan zonder vetstof. Doe de tomaatjes met de knoflook, de pijnboompitten, het basilicum en de parmezaan in de blender. Mix grof. Voeg nog wat van de olie van de tomaatjes toe tot je een smeuïge dipsaus hebt. Kruid met peper en zout.
-
4
Haal de worstenbroodjes uit de oven. Leg ze op een serveerschaal en serveer ze met de tomatendip.