Gemarineerde tomaten met gegrilde octopus
bereiding
-
1
Maak een bouillon voor de octopus. Maak de wortel en de selder schoon en snij ze in stukken. Snij de citroen in plakjes. Breng 1 liter water aan de kook en leg er de wortel, de selder, de citroenplakjes, de tijm en de peperkorrels in. Leg er de octopustentakels in, zet het vuur laag en laat ongeveer 50 minuten koken tot de octopus zacht is. Schep hem vervolgens uit het vocht en laat hem afkoelen.
-
2
Spoel de tomaten en snij ze in plakjes. Roer de balsamicoazijn los met de honing en giet er een scheutje olijfolie onder. Kruid met peper en zout en meng de marinade onder de tomaten. Snij de citroen in partjes.
-
3
Pel en pers de knoflook en meng er een scheutje olijfolie onder. Kruid met peper en zout en giet het mengsel over de octopus. Meng goed. Gril de octopus in een hete grillpan 3 minuten langs beide kanten.
-
4
Schep de tomaten in een mooie schaal en verdeel er de octopus over. Werk af met de munt en de peterselie en geef er extra partjes citroen bij.