Recept

Bucatini met pulpo en chilipepertjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Leg de diepgevroren octopus de dag van tevoren in de koelkast zodat hij rustig kan ontdooien. Scheid de tentakels van de kop met een scherp mes of - makkelijker - knip ze los. Snij of knip de kop in ringen of vrij grote stukken.

  2. 2

    Pel de teentjes knoflook en pers ze door de knijper. Spoel het pepertje, snij het doormidden, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snipper het vruchtvlees fijn. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan met anti- aanbaklaag tot ze goudbruin kleuren en laat ze afkoelen.

  3. 3

    Verhit de olie en fruit de knoflook en het pepertje 2 minuten op een niet te hoog vuur. Doe er de stukken octopus bij en roerbak 2 minuten. Kruid met zout, blus met wijn en zet het deksel op de pan. Laat 20 minuten stoven op een middelhoog vuur.

  4. 4

    Kook intussen de bucatini beetgaar in gezouten water, giet af en laat uitlekken. Roer er de gestoofde octopus door en kruid gul met zwarte peper. Werk af met de rucola en strooi er de pijnboompitten over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Bucatini met pulpo en chilipepertjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!