Recept

Marokkaanse gevulde tomaten met lamsgehakt en couscous

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Bewaartip! Leg tomaten niet in de buurt van bananen, appelen, peren, komkommers, broccoli, aubergines, champignons en koolsoorten. Tomaten produceren veel ethyleen, een stof waar deze groente- en fruitsoorten sneller van bederven.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel de tomaten, snij er de hoedjes af en hol de tomaten voorzichtig uit met een lepel.

  2. 2

    Bak het lamsgehakt rul in een droge koekenpan. Voeg de kikkererwten en de rozijnen toe en bak ze even mee. Kruid met het komijnpoeder, de za’atar, peper en zout.

  3. 3

    Schep het gehaktmengsel samen met de verse kruiden en een scheutje olijfolie onder de couscous. Schep het mengsel in de uitgeholde tomaten. Zet de tomaten in een ovenschaal, zet er de hoedjes weer op en gaar de tomaten 15 à 20 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Marokkaanse gevulde tomaten met lamsgehakt en couscous

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!