Recept

Tarte tatin van banaansjalotten met gedroogde ham en mascarpone

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Mmm, de sjalotten zorgen voor een zoete toets in deze heerlijke hartige taart!

Weetje: banaansjalotten zijn een kruising tussen een ui en een sjalot en zijn langwerpig van vorm. Ze smaken zoeter dan een ui en pittiger dan een gewone sjalot.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en pers de knoflook. Pel de sjalotten en halveer ze in de lengte. Bak de sjalotten in een ovenvaste koekenpan van 22 cm diameter in olijfolie met de knoflook in een 10-tal minuten lichtbruin. Schep ze uit de pan.

  2. 2

    Schep de suiker in de pan en laat die smelten op een zacht vuur zonder te roeren. Laat nog 5 minuten verder pruttelen zodra de suiker begint te borrelen. Let op dat de suiker niet verbrandt.

  3. 3

    Verdeel de sjalotten over de karamel, met de snijkant naar onder, en leg er de ham bovenop. Rol het bladerdeeg uit en bestrijk 1 kant met de mascarpone. Leg het deeg met de besmeerde kant naar beneden op de sjalotten en de ham. Duw de randen naar binnen en maak een kleine inkeping in het deeg.

  4. 4

    Bak de tarte tatin 30 minuten in de oven tot het bladerdeeg goudbruin is. Keer hem om op een bord en werk hem af met de tijm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tarte tatin van banaansjalotten met gedroogde ham en mascarpone

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!