Spaghetti-ovenschotel met chorizo, witte bonen en knoflooksaus
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 175°C. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snij de chorizo in plakjes. Spoel de bonen en laat ze uitlekken.
-
2
Neem een gietijzeren kookpot en fruit hierin de ui, de knoflook en de chorizo aan in olijfolie. Voeg de laurier, de salie en de tijm toe. Laat even garen. Blus met de witte wijn. Voeg het bouillonblokje, de tomatenblokjes, de ciderazijn, het gerookt paprikapoeder en de witte bonen toe. Zet het vuur zachter en laat 30 minuten, onder deksel, garen.
-
3
Kook tijdens de laatste 10 minuten de spaghetti beetgaar in lichtgezouten water, volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
4
Schep het bonenmengsel in een ovenschaal. Giet de pasta af, draai de spaghetti tot nestjes en leg ze bij in de ovenschaal. Laat nog 5 minuten verder garen in de oven.
-
5
Kruid met peper en zout en strooi er de peterselie en het basilicum over. Werk af met de salieblaadjes.