Krokante aardappelblokjes met labneh
bereiding
-
1
Maak de labneh. Rasp de schil van de citroen. Meng de yoghurt met de citroenschil en een snuifje zout. Hang een fijne zeef in een kom. Schep er de yoghurt in, bedek hem met vershoudfolie en laat hem 4 à 6 uur in de koelkast uitlekken.
-
2
Verwarm de oven voor op 170°C. Verwarm de honing. Meng de honing met 70 milliliter olijfolie, het kaneelpoeder, de gember, de chilivlokken en een snuifje zout. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes van 3 centimeter. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Druppel er het honingmengsel over en gaar ze 40 minuten in de oven. Schep ze halverwege om en bedruppel ze met extra olijfolie.
-
3
Maak de lente-uitjes schoon en snij ze ringen. Hak de bladpeterselie fijn. Verdeel de labneh over de borden en schep er de geroosterde aardappelen op. Bedruppel ze met olijfolie en bestrooi ze met de peterselie, de lente-ui en wat grof zeezout.