Recept

Tomatensalade met perzik en labneh

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tomaten zijn onmisbaar bij een BBQ, maar in deze salade serveer je hen extra origineel!

Zelf labneh maken?

Labneh kun je kant-en-klaar kopen in de zuivelafdeling van de grotere supermarkt, maar je kunt het ook zelf maken. Schep volle Griekse yoghurt samen met een snuifje zout in een theedoek en laat hem minstens 4 uur uitlekken in een vergiet. Je kunt dit ook ’s avonds klaarzetten in de koelkast en dan bij het ontbijt al genieten van jouw zelfgemaakte labneh.

bereiding
  1. 1

    Verhit een pan op middelhoog vuur en voeg de suiker en de boter toe. Roer tot de suiker is gesmolten en begint te karamelliseren. Voeg de gehakte noten toe en roer goed om. Zorg dat alle noten bedekt zijn met de karamel. Haal de noten uit de pan en spreid ze uit op bakpapier om af te koelen. Breek ze in stukjes zodra ze zijn afgekoeld.

  2. 2

    Maak de gremolata. Rasp de schil van de citroen en pers er het sap uit. Hak de peterselie. Pel en pers de knoflook. Meng alles in een kommetje met de olijfolie.

  3. 3

    Spoel de tomaten en de perziken en snij ze in partjes. Bestrijk een schaal met de labneh en schik er de partjes tomaat en perzik op. Bestrooi ze met de gekaramelliseerde noten en de gremolata. Breng op smaak met peper en zout.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tomatensalade met perzik en labneh

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!