Picadillo (aardappel-gehaktpannetje met rijst)
bereiding
-
1
Spoel de krieltjes en snij ze in plakjes. Pel en snipper de ui. Pel en pers de knoflook. Maak de paprika schoon en snij hem in kleine blokjes. Schil en rasp de wortel. Stoof de ui met de knoflook glazig in olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak het rul.
-
2
Schep de paprika en de wortel onder het gehakt en roerbak 2 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en roer goed onder elkaar. Kruid met al de specerijen, peper en zout.
-
3
Giet er de bouillon bij, voeg de aardappelplakjes toe en breng op een zacht vuur aan de kook. Laat 20 minuten sudderen, tot de aardappelen beetgaar zijn.
-
4
Kook ondertussen de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snij de limoen in partjes.
-
5
Werk de picadillo voor het serveren af met de koriander en de jalapeño's naar smaak. Serveer met de rijst en de limoen.