Cote à l’os met sticky sweet chiliglaze en oosterse glasnoedelsalade
bereiding
-
1
Laat de côte à l’os op kamertemperatuur komen.
-
2
Kruid de côte à l’os langs beide kanten met peper en zout. Schroei hem kort dicht op de barbecue en laat hem nadien nog zo’n 25 minuten garen.
-
3
Maak de glaze. Maak de chilipeper schoon en snij hem in ringen. Meng hem met de chilisaus en de ketjap manis.
-
4
Maak de glasnoedelsalade. Kook de glasnoedels gaar in gezouten water. Laat ze kort uitlekken. Pers het sap uit de limoenen. Meng het limoensap, de sojasaus, de sesamolie en de honing onder de glasnoedels.
-
5
Spoel de wortelen, de snackkomkommers en de puntpaprika’s. Snij de wortelen met een dunschiller in repen en snij de snackkomkommers in schijfjes en de puntpaprika’s in stukjes. Meng de wortelen, de komkommer, de paprika en de edamame onder de noedels. Hak de cashewnoten fijn. Strooi de cashewnoten, de chilivlokken en de zwarte sesamzaadjes over de glasnoedelsalade. Werk af met de koriander.
-
6
Haal de côte à l’os van de barbecue en laat hem rusten onder aluminiumfolie. Strijk de côte à l’os in met de chiliglaze en serveer met de glasnoedelsalade.