Tarte tatin van nectarines met oranjebloesem en citroentijm
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de karamel. Doe de kristalsuiker in een ovenvast steelpannetje met dikke bodem zonder antiaanbaklaag. Giet er 100 milliliter water en het oranjebloesemwater bij. Laat zachtjes koken tot er heel kleine lichtbruine belletjes ontstaan. Roer de karamel pas dan door met een garde tot hij mooi lopend is. Voeg voorzichtig de boter toe en roer nogmaals door.
-
2
Spoel en halveer de nectarines en verwijder de pit. Leg ze voorzichtig met een knijptang in de karamel en laat ze zachtjes 10 minuten mee garen.
-
3
Leg het bladerdeeg voorzichtig op de nectarines. Zorg ervoor dat al het deeg mooi in het pannetje zit en niet over de randen komt. Bak de tarte tatin zo’n 30 minuten in de oven.
-
4
Haal de tarte tatin uit de oven. Zet een bord op de pan en draai de taart voorzichtig om. Doe handschoenen aan, want het sap dat eruit loopt, is gloeiend heet. Werk af met de citroentijm en serveer meteen.