Recept

Mini-tarte tatins met kersen en amandelschilfers

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Pruimen, braambessen, nectarines en natuurlijk appelen: eigenlijk kun je met bijna elk type fruit tarte tatins maken. Deze versie met kersen is heerlijk! 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Haal het bladerdeeg uit de diepvries. Ontpit de kersen en halveer ze. Breng de kersen met de suiker en 4 eetlepels water aan de kook en laat ze 12 minuten zacht garen.

  2. 2

    Haal de kersen uit de kookpot. Vet de taartvormpjes (8 cm diameter) in. Verdeel de kersen over de taartvormpjes. Laat het kersensap intussen inkoken tot siroopdikte.

  3. 3

    Verdeel daarna de siroop over de kersen en leg er de plakjes bladerdeeg bovenop.

  4. 4

    Strooi de amandelschilfers op de deegrand en vouw deze naar binnen in de vorm. Klop het ei los en strijk het deeg ermee in.

  5. 5

    Bak de taartjes 30 minuten in de oven. Werk de randen af met extra amandelschilfers. Serveer de taartjes warm of koud.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Mini-tarte tatins met kersen en amandelschilfers

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!