Recept

Zeevruchten stoofpotje met mosselen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ilse: “Geen zin om lang in de keuken te staan op een warme zomerdag? Dan is dit stoofpotje van zeevruchten ideaal: het is supersnel klaar en samen met een glaasje witte wijn droom je zo weg naar strand en zee!”

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen en halveer ze. Kook ze beetgaar in gezouten water. Giet af en houd warm.

  2. 2

    Pel en snipper de sjalot en knoflook. Fruit aan in olijfolie en voeg de in stukjes gesneden tomaat toe. Laat de tomaten zachter worden en blus met de witte wijn. Laat even doorkoken. Breng op smaak met peper, zout en cayennepeper.

  3. 3

    Voeg de inktvisringen, de gespoelde schelpjes en mosselen toe aan de saus en zet het deksel op de pot, kruid met peper en zout.

  4. 4

    Verdeel het stoofpotje over diepe borden, leg er enkele gekookte aardappelen bij en strooi er de snippers peterselie over. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zeevruchten stoofpotje met mosselen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!