Duo van chocolademousse met rum
bereiding
-
1
Maak eerst de bruine chocolademousse. Smelt de fondant chocolade samen met de melk au bain-marie. Splits de eieren. Meng de eidooiers met de rum, de poedersuiker en de gesmolten chocolade.
-
2
Klop de 4 eiwitten stijf. Klop de room stijf. Spatel de slagroom en het eiwit voorzichtig door de chocoladecrème. Laat minstens 1 uur in de koelkast opstijven.
-
3
Maak de witte chocolademousse. Smelt ook de witte chocolade au bain-marie met de melk. Roer het mengsel glad en laat het wat afkoelen. Klop de slagroom lobbig (niet volledig stijf) en spatel hem door de chocoladeroom. Laat minstens 1 uur in de koelkast opstijven.
-
4
Maak met behulp van 2 eetlepels ‘quenelles’ van beide chocolademousses en leg ze in diepe borden. Werk ze af met een schepje frambozen, een takje munt en strooi er wat poedersuiker overheen.