Zeebaars in druivenblad met kappertjes en citroen
bereiding
-
1
Verwijder de kop, de staart en de graten van de zeebaarzen en laat de filets aan de staart aan elkaar zitten. Maak 4 inkervingen in het vel aan beide kanten. Pers het sap van 1 citroen. Snij de andere citroen in partjes. Hak de kappertjes fijn.
-
2
Meng de olie met het citroensap, de kappertjes en de fijngehakte kruiden. Borstel de vissen aan de binnen- en buitenkant in met dit mengsel. Leg 1 takje tijm in iedere vis en verpak elke vis in 5 elkaar overlappende druivenbladeren. Ze moeten helemaal bedekt zijn. Bind ze vast met (geweekt) keukentouw.
-
3
Leg de vissen op het ingevette rooster van de gloeiende barbecue en dek ze af met een BBQ-deksel of aluminiumfolie. Draai de vissen na 3 minuten om en herhaal dat tot ze ongeveer 10-12 minuten op de BBQ gelegen hebben. Serveer ze met de partjes citroen. Lekker met aardappelen in de schil of een venkelsalade.