Recept

Venkelsla met pompelmoes en zalm

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk frisse salade, prima voor je volgende tuinfeest. Je maakt 'm in een kwartier. Tip: Gebruik voor deze schotel enkel superverse vis. 

bereiding
  1. 1

    Snij de schil van de pompelmoezen tot aan het vruchtvlees weg en snij het vruchtvlees in plakjes. Spoel een citroen en snij ’m eveneens in plakjes.

  2. 2

    Snij de verse zalm in reepjes. Snij de venkel middendoor en snij ’m met behulp van een mandoline in fijne plakjes. Hou het groen van de venkel bij voor de afwerking.

  3. 3

    Pluk de dille en hak de helft van de dille fijn. Doe de yoghurt in een kommetje en kruid met peper en zout. Voeg er de fijngehakte dille aan toe en pers er de overige halve citroen in uit. Meng alles goed door elkaar.

  4. 4

    Schik de pompelmoes, de venkel, de citroen en de zalm op een serveerschaal. Werk af met de overige dille en het venkelgroen. Kruid met peper en zout en serveer met de dille-yoghurt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Venkelsla met pompelmoes en zalm

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!